Lansarea proiectului ”Consolidarea spiritului civic și sporirea transparenței decizionale în comuna Pepeni”

44

Asociația Băștinașilor din Pepeni organizează lansarea proiectului ”Consolidarea spiritului civic și sporirea transparenței decizionale în comuna Pepeni” în cadrul programului ”Dezvoltarea Societății Civile la nivel local în Republica Moldova. Programul este finanțat de Uniunea Europeană și fundația Konrad Adenauer Stiftung și implementat cu susținerea Expert-Grup.

În linii generale, proiectul își propune să contribuie la crearea a 15 consilii de cartier în mahalalele comunei, să-i instruiască pe localnici cum să prioritizeze problemele locale și să ia decizii de comun acord, să le explice oamenilor drepturile pe care le au și cum pot să influențeze de comun acord procesul decizional la nivel de APL. De asemenea, urmează să instruim populația, în special tinerii, în vederea obținerii abilităților de bază de reflectare în media sau pe rețelele de socializare a problemelor existente. În final, urmează să elaborăm o pagină web, unde vor fi postate articolele și materialele video ale celor instruiți. În cadrul tuturor măsurilor proiectului vom explica participanților despre însemnătatea Acordului de Asociere dintre RM și UE și a Acordului de liber schimb și cum acestea le vor influența viața de zi cu zi.

Prezentarea proiectului va începe marți, 10 decembrie la ora 15.00 în sala de ședințe a Primăriei și va dura circa o oră. Toți cei interesați de a participa la atelierele de instruire, sunt bineveniți pentru a afla detalii.

Vă așteptăm cu drag.