Localnicii din Pepeni au aflat de la președintele PUN ce înseamnă Unirea cu România

443

Campania de informare a Partidului Unității Naționale (PUN) privind beneficiile unirii cu Romania a ajuns azi patru august, chiar de hramul satului, la Pepeni. Circa 30 de oameni s-au adunat să asculte mesajul liderului partidului, Octavian Țîcu în scuarul Casei de Cultură din localitate .

 ‘’ Mă bucur că, în sfârșit am ajuns la Pepeni pentru că este un sat de care mă leagă mai multe lucruri: oameni pe care îi cunosc, consilieri locali, profesori, studenți pe care i-am învățat și sper foarte mult că la Pepeni spiritul românesc nu doar că se va menține dar și se va întări”, a spus Țîcu în mesajul de salut către oamenii din sat.

 Președintele PUN, care este și candidatul partidului la funcția de președinte al Republicii Moldova în campania electorală din toamnă, a punctat în fața celor prezenți că unirea cu România înseamnă să fii cetățean european, să poți călători, învăța și munci în Uniunea Europeană fără restricții.

‘’Unirea cu România înseamnă salariu mediu de 650 euro pe lună, un sistem medical puternic, spitale mai bune și medici mai bine plătiți”, a menționat el.

Președintele PUN a explicat cum ar beneficia moldovenii simpli, fermierii, dacă țara ar fi acum întregită în contextul secetei. ”Recoltele din acest an sunt compromise de seceta severă în majoritatea țărilor însă România va primi pentru a face față crizei de COVID 19 80 miliarde de dolari o parte din care vor ajunge și la fermierii afectați de calamități”, spune Țîcu făcând o comparație cu fermierii moldoveni, care au fost uitați de autorități. 

„Campania ”Ce înseamnă Unirea vine în sprijinul fiecărui cetăţean al Republicii Moldova. Noi vrem să-i împăcăm pe toţi printr-un proiect de ţară, printr-un proiect care are multiple avantaje evidente pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova indiferent de limba pe care o vorbesc. Acest proiect de ţară nu este doar pentru români, moldoveni, populaţia majoritară a acestui teritoriu, ci şi pentru toţi cei care de-a lungul istoriei s-au aşezat alături de noi voit sau nevoit’’, a declarat Octavian Ţîcu.

 La eveniment au mai fost prezenți primarul de Sângerei Arcadie Covaliov, consilierul municipal din Bălți Sergiu Burlacu dar și consilierul în consiliul local Pepeni și consiliul raional Sîngerei, Oleg Cernei. Ultimul a amintit că spiritul unionist este mereu puternic în aceste locuri.

”Comuna Pepeni a fost una dintre cele peste 100 de localități moldovenești care au semnat Declarația de Unire cu România cu ocazia în 2018 a centenarului Marii Uniri’’, a amintit Oleg Cernei.

La rândul său, primarul de Sîngerei Arcadie Covaliov a venit și el cu un apel. ”Neamul nostru dintre Prut și Nistru merită o viață mai frumoasă, să ne regăsim cu toții reîntregiți, în țara Românească’’, a menționat Covaliov .

În finalul evenimentului, participanții s-au prins de mâini pentru a dansa Hora Unirii.

Satul Pepeni este cea de-a 93-a localitate vizitată de PUN în cadrul campaniei „Ce înseamnă Unirea cu România”.

Campania, lansată la 28 mai în raionul Nisporeni își propune să cuprindă cele mai importante localități din toate raioanele și să prezinte 33 de argumente de ordin politic, economic, social și istoric în favoarea reunirii.

Mariana Botnari