Un primar din raionul Sângerei și familia sa, infectați cu COVID-19

1293

Primarul comunei Chișcăreni a ajuns duminică la spitalul din Bălți împreună cu soția și feciorul de 15 ani, fiind infectați cu COVID-19.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de  primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov duminică, 29 martie, după ce premierul Ion Chicu a anunțat că în raionul Sângerei au fost constatate încă trei cazuri de infecție.

Sătenii din Chișcăreni presupun că primarul s-ar fi infectat atunci când mergea acasă pe la locuitorii veniți de peste hotare pentru a-i convinge să stea în carantină.

Pe de altă parte, angajații centrului de sănătate din Chișcăreni nu știu de unde a apărut virusul la ei în sat.

„Acestea sunt unicele trei cazuri de la noi din localitate și noi nu știm de unde s-a luat virusul. Persoanele care au revenit de peste hotare au ieșit deja din carantină și toate sunt sănătoase”, a relatat un medic din localitate pentru Ziarul Național.

La momentul difuzări iștirii, în raionul Sângerei erau consemnate 6 infectări cu COVID-19, alte trei cazuri fiind anterior depistate în orașul Sângerei.

Duminică, în cadrul brifingului de presă de după ședința Comisiei pentru Stare Excepțională, primul ministru Ion Chicu a anunțat că pe 29 martie, în Republica Moldova au fost depistate 32 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.
Astfel, lamomentul brifingului, erau înregistrate 263 cazuri oficial de infectare cu Coronavirus.
Cele 32 de cazuri pozitive de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 își au originea:
1 caz de import – Bulgaria;
31 cazuri locale (9 – Chișinău, 4 – Ștefan Vodă, 3 – Sângerei, 3 – Soroca, 2 – Cahul, 2 – Taraclia, 1 – Nisporeni, 1 – Ialoveni, 7 – municipiul Bender / Tighina și regiunea transistreană)

La moment în Republica Moldova activează șase instituții medicale strategice în mun Chișinău și spitalele regionale din mun. Cahul și Bălți care tratează persoanele infectate cu Coronavirus de tip nou / COVID-19. Se discută și activarea unor spitale raionale.
În aceași ordine de idei, în cadrul Centrului de Comandă și ședinței Comisie pentru Situații Excepționale s-a decis activarea unui spital de campanie cu cca 700 de locuri pe teritoriul Centrului Expozițional Moldexpo.